Rome

Rome

De hoge historische waarde van de stad Rome zorgt ervoor dat deze Italiaanse hoofdstad tot een van de drukst bezochte steden van Europa behoort. Dit komt vooral door de vele bezienswaardigheden van de stad. Sommige van deze bezienswaardigheden zijn zo oud dat ze uit de tijd van het Romeinse rijk stammen. Als je dus behoefte hebt aan een leerzame stedentrip met een hoge historische waarde, is Rome zeker de juiste keuze voor jou.

Rome telt zo’n vier miljoen inwoners, wat de stad een van de dichtstbevolkte steden van Europa maakt.

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Rome zijn het Colosseum, de Trevifontein, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek, Vaticaanstad en de Sixtijnse Kapel en nog veel meer. Voor je deze stad een bezoekje brengt, is het belangrijk om je goed in te lezen. Zo zul je alles kunnen bezoeken wat je interessant lijkt en zul je zo veel mogelijk kunnen leren.

Reizigers die de stad al eens bezocht hebben geven aan dat het een goed idee is om minimaal vier dagen voor de vele bezienswaardigheden in Rome vrij te maken. Zo zul je het meeste uit je stedentrip naar Rome kunnen halen.