Londen

Londen

Het woord citytrip roept vandaag de dag veel beelden van Londen op. Zoals je misschien al weet, is deze stad de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. De reizigers die deze stad wel eens gezien hebben, kunnen bevestigen dat de stad zeer divers is. Alles is er groot: van de omtrek van de stad zelf tot de gebouwen in City of London en Canary Wharf. De wijken zijn erg divers en hebben ieder hun eigen charme, wat er voor zorgt dat Londen voor ieder wat wils heeft. Met de uitspraak “Wanneer iemand moe is van Londen, is hij moe van het leven; want er is in Londen alles wat het leven zich kan veroorloven” bevestigt de Engelse schrijver Samuel Johnson (1709-1784) deze diversiteit.

Vandaag de dag is dit niet anders. Londen telt vele musea, activiteiten, traditionele pubs, markten en nog veel meer. De vele dagtrips die deze stad te bieden heeft, maken deze stad de perfecte bestemming voor een citytrip waar je veel van kunt leren. Hier volgen een aantal Londense wijken die je zeker eens moet bezoeken!

Westminster

Westminster staat bekend als het politieke centrum van het Verenigd Koninkrijk. Dit is dan ook de locatie waar alle belangrijke politieke beslissingen over het land worden genomen. Dit is echter niet het enige wat Westminster je te bieden heeft. Je vindt hier namelijk ook de bekende attracties van de stad, zoals de Big Ben, de London Eye en Westminster Abbey.

Camden Town

Camden Town staat voornamelijk bekend om de Camden Lock Market. Deze markt biedt je vele lekkernijen, maar geeft je ook de kans om op een alternatieve manier te shoppen. De marktstalletjes verkopen hier allerlei dingen. Meestal gaat het hier echter over objecten en kledingstukken die je nergens anders kunt vinden.

South Kensington

South Kensington, gelegen bij Hyde Park–een van de grootste parken van de stad–staat vandaag de dag vooral bekend om haar vele musea. Deze wijk is dus perfect voor de reizigers die wat willen leren. Je vindt hier het Natural History Museum, het Science Museum en het Victoria & Albert Museum. Je zou kunnen zeggen dat deze musea kunst, natuur en wetenschap met elkaar verbinden.

Oxford Street & Regent street

Voor reizigers die van shoppen houden, zijn Oxford Street en Regent Street de perfecte bestemming voor een dagje uit. De twee straten komen samen op Oxford Circus, het kruispunt wat de twee aan elkaar verbindt. De winkels die je hier kunt vinden zijn erg divers. Voor iedere doelgroep is wel wat te vinden.

Zijstraatjes van deze wijk leiden je naar wijken als Soho, Marylebone, Fitzrovia en Mayfair. Als je het shoppen even zat bent, zijn Oxford Street en Regent Street dus een centraal punt om toch een andere draai aan je dag te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *