Parijs

Parijs

Parijs staat vooral bekend als de stad van de liefde en als de lichtstad (La Ville Lumière). De reden hiervoor was de belangrijke rol die Parijs tijdens de verlichting speelde. De letterlijke verklaring voor deze benaming is het feit dat Parijs als een van de eerste steden in Europa haar straten begon te verlichten met straatverlichting.

Parijs is een populaire bestemming voor reizigers die een citytrip willen maken. Het stadsbeeld is een van de belangrijkste aspecten van deze stad. De straten lopen op een harmonieuze manier op elkaar over en dit uitzicht is te bewonderen van de diverse hoge locaties die de stad te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de Eiffeltoren, Sacre Coeur en de Tour Montparnasse. Hier volgt informatie over deze belangrijke monumenten.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling van 1889. De toren heeft haar naam te danken aan architect Gustave Eiffel, die de toren ontwierp. De bouw van deze toren bracht veel protesten met zich mee, omdat vele Parijzenaren vonden dat zo’n gebouw het beeld van de stad zou verpesten. Vandaag de dag wordt dit monument echter door ruim zes miljoen mensen per jaar bezocht, wat de toren het meest bezochte monument ter wereld maakt. De toren telt drie verdiepingen, die per lift of trap te betreden zijn.

Sacre Coeur

De Sacre Coeur is een Rooms-Katholieke kerk die zich op de top van Montmartre bevindt. Dit is het hoogste oppervlak van de stad. De kerk is dagelijks open voor bezoekers, maar wordt vooral bezocht om het prachtige uitzicht dat dit punt te bieden heeft. Dit punt biedt namelijk een prachtig uitzicht over de straten van Parijs.

Tour Montparnasse

Net als in het geval van de Eiffeltoren, kreeg de Tour Montparnasse een hoop kritiek. Over de twee gebouwen wordt vandaag de dag hetzelfde grapje gemaakt: “Het is het mooiste uitzicht van Parijs, omdat het de enige plek is waar je de toren niet kunt zien.” Een Franse krant gaf aan dat het bruine gebouw als een ‘grafsteen’ boven de andere gebouwen uitsteekt. Het gebouw wordt dan ook niet bezocht om haar mooie uiterlijk. De reden voor een bezoekje aan de Tour Montparnasse is eveneens het uitzicht.

Het gebouw wordt binnenkort gerenoveerd. Als je Parijs vanaf een van de hoogste punten van Parijs wilt bekijken, is nu de beste tijd om dat te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *