Cannabistoerisme, ook iets voor jou?

Cannabistoerisme, ook iets voor jou?

Nog relatief nieuw in de toeristensector is cannabistoerisme, hoewel voor Nederlanders misschien niet heel onbekend. Nederland speelde altijd voortrekkersrol. Toch is het voor veel landen iets nieuws. Deze landen hebben in de afgelopen decennia cannabis gelegaliseerd en dit trekt toeristen aan. Daarom enkele populaire bestemmingen voor cannabisvakantie.

Nederland nog steeds cannabisland nummer 1?

Lange tijd was Nederland het enige land waar je terecht kon voor wiet, vooral vanwege de wietshops. De meeste toeristen hebben altijd gedacht dat cannabis hier legaal was. In de praktijk is dit nooit zo geweest, het werd gedoogd.

Je mag tot 5 gram wiet kopen in een koffieshop en bij je hebben. Momenteel lijkt het erop dat plaatselijke verordeningen het gedoogbeleid onder druk zetten en hebben veel landen een liberaler drugsbeleid.

Naast cannabis kun je ook genieten van nicotinezakjes. Nicotinezakjes zijn zakjes met tabak die je achter de bovenlip stopt. Nicotinezakjes zijn in Nederland en Europa razendpopulair. Het voordeel hiervan, is dat je geen overlast veroorzaak door het roken van cannabis of sigaretten. Toch kun je met nicotinezakjes de behoefte aan tabak bevredigen. Behalve nicotinezakjes met tabak, zijn ze ook verkrijgbaar met een smaakje.

Thailand, het enige Aziatische land waar cannabis gelegaliseerd is

De Aziatische landen staan bekend om een streng drugsbeleid. Thailand is in 2022 het eerste land in Azië dat cannabis heeft gelegaliseerd. Dit kwam ook op een gunstig moment, omdat de grenzen na de coronapandemie weer opengingen. Cannabistoerisme in Thailand staat momenteel nog in kinderschoenen en wordt voorzichtig toegestaan.

Uruguay, het eerste land dat cannabis legaliseerde

Uruguay behoort tot één van de meest veilige landen van Zuid-Amerika en was daarnaast in 2013 het eerste land wereldwijd dat recreatieve cannabis legaliseerde. Echter, dit geldt enkel voor de inwoners van Uruguay en niet voor toeristen. Als toerist kun je gemakkelijk van de lokale bevolking cannabis krijgen, zonder dat dit illegaal wordt.