Roemenië

Roemenië

Net als vele andere landen in Oost-Europa, heeft Roemenië zich nog niet volledig op de toeristische kaart weten te plaatsen. In de afgelopen jaren is het diverse Roemenië toch een beetje populairder geworden onder de toeristen. Zo worden er ook steeds meer campings en hotels opgericht, zodat toeristen met vrijwel ieder budget een bezoekje kunnen brengen aan het mooie land.

Hoewel dit nieuwe toeristische land nog geen goede openbaar vervoersverbindingen kent, is een vliegticket erg goedkoop en zijn er verschillende mogelijkheden om een auto te huren. Reizigers die het land wel eens bezocht hebben, geven aan dat het land per auto goed te verkennen is.

Hier volgen enkele bezienswaardigheden:

Boekarest

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië. Deze stad is in de afgelopen aantal jaren erg verandert en blijft veranderen. Hoewel de stad dus steeds moderner wordt, laat Boekarest zijn verleden goed zien. Moderne gebouwen vind je vandaag de dag tussen communistische gebouwen en orthodoxe kerken terug.

Kasteel Bran

In het dorp Bran, vind je ook het kasteel Bran. Dit kasteel staat wereldwijd bekend als het Dracula kasteel. Gek genoeg is er geen connectie tussen het kasteel en het verhaal. Het sprookjesachtige uiterlijk van het kasteel en de omschrijvingen van het kasteel in Dracula van Bram Stoker heeft er echter voor gezorgd dat mensen een verband tussen deze twee kastelen hebben gelegd.

Cluj Napoca

Cluj Napoca is de studentenstad van Roemenië. Deze belangrijke educatieve functie heeft ervoor gezorgd dat de stad de afgelopen jaren is veranderd in een centrum voor cultuur en kunst. De stad ziet er nu uit als een plek waar culturen uit West- en Oost Europa samen komen.

De stad telt vele musea waar je van Roemeense kunst kunt genieten. Ook vind je in deze stad verschillende hippe restaurantjes en cafés die je nergens anders in Europa zult vinden.

Donaudelta

Deze delta bevindt zich aan de monding van de Donau. De Donau is de grootste rivier die door Roemenië stroomt. Een fietstochtje door dit gebied brengt je in aanraking met verschillende gebieden en diersoorten. Het gebied telt wel driehonderd verschillende vogelsoorten. Het is ook mogelijk om een stukje over de rivier te varen. Dit brengt je ook oog in oog met het prachtige landschap. Vanaf 1990 staat het gebied op de UNESCO lijst van biosfeerreservaten en vanaf 1991 werd het ook toegevoegd aan de werelderfgoedlijst.