Slovenië

Slovenië

Slovenië ligt in Midden-Europa en is lid van de Europese Unie. Het is een erg klein land, dat ongeveer half zo groot is als Nederland, en telt ongeveer 2 miljoen inwoners. De diversiteit van de verschillende Sloveense landschappen zorgt er echter wel voor dat een reis door Slovenië bijna op een reis door allerlei verschillende landen lijkt. Zo vind je in dit land bijvoorbeeld stranden, bergen en bossen. Een reis door Slovenië geeft je dus de kans om volledig tot rust te komen en optimaal van de natuur om je heen te genieten. Om het massatoerisme een stapje voor te blijven is het een goed idee om Slovenië zo snel mogelijk te bezoeken. Het land trekt namelijk ieder jaar meer bezoekers.

Hier volgen een aantal prachtige bezienswaardigheden. Omdat het land erg klein is, heb je de kans om een behoorlijk groot deel van het land in relatief weinig tijd te verkennen. Dit is nog een reden waarom Slovenië de perfecte vakantiebestemming is.

Ljubljana

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië. De unieke geschiedenis van deze stad geeft Ljubljana ook een unieke uitstraling. De stad is namelijk ooit deel geweest van verschillende landen. Denk bijvoorbeeld aan Oostenrijk, Frankrijk, Italië en het Duitse Rijk. Al deze verschillende invloeden hebben bijgedragen aan het unieke karakter van Slovenië. In Ljubljana kun je verschillende musea, kastelen, kathedralen, bruggen en parken bezoeken. Zeker de moeite waard, dus!

Piran

Slovenië telt drie havensteden, waar Piran er één van is. Er wordt gezegd dat Piran, samen met de een uitstraling heeft die gelijk is aan de uitstraling van Venetië. In Piran geniet je van verschillende grachtjes, het prachtige uitzicht, de nauwe, maar toch gezellige steegjes en het unieke karakter van het havenstadje. Ook het plein Tartinjev Trg, de Sint Petruskerk en de kathedraal van Sint Joris zijn in Piran te bewonderen.

Tartini (1692-1770), de bekende Italiaanse componist en violist, komt uit Piran. Je zult Tartini in Piran op verschillende manieren tegen kunnen komen.

Bled

Bled is eveneens een stadje in Slovenië. Het stadje heeft zijn populariteit te danken aan het meer van Bled, wat de meest toeristische trekpleister van Slovenië is. Het meer ligt aan de grens van Oostenrijk.

Toerisme is een zeer belangrijke inkomstenbron voor het plaatsje en er zijn dan ook verschillende manieren waarop Bled meer bezoekers probeert te trekken. Naast bezienswaardigheden als het kasteel van Bled en de Martinuskerk is bijvoorbeeld ook een casino en een outdoorcentrum te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *