Estland

Estland

Het aantal toeristen dat Estland ieder jaar bezoekt is op dit moment nog maar klein. Toch is dit prachtige land, dat grenst aan Letland en Rusland, zeker de moeite waard. In het verleden is het land bezet geweest door Denemarken, Duitsland en Zweden. Estland is ook veroverd geweest door Rusland. Hoewel de Estlandse bevolking hier in 1918 in opstand tegen kwam en twee jaar later onafhankelijk werd, werd het land na de Tweede Wereldoorlog weer door de Sovjet Unie bezet. Vanaf 1990 is Estland weer een eigen land en bloeit het op zijn eigen manier op.

Hoewel de rest van het land nog niet veel bezoekers trekt, bestaat er vandaag de dag wel een toeristenstroom naar Tallinn. Dit is de hoofdstad van Estland. Het oude deel van Tallinn, dat Vanalinn heet, staat vanaf 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het land heeft echter wel een aantal bijzondere bezienswaardigheden waar veel Europeanen nog maar weinig van gezien hebben. We zetten ze hier voor je op een rij. Voor je het weet zul je zin krijgen om zelf ook eens een kijkje te gaan nemen in het mooie Estland.

Kihnu

Kihnu is een Eiland van Estland. Het ligt in de Baltische zee. Het eiland staat bekend om de cultuur die ondanks het woelige verleden van Estland goed bewaard is gebleven. Als je dit eiland betreed, is het net alsof je een tijdreis hebt gemaakt. De kleine bevolking van het eiland leeft nog naar oude traditie, wat een bezoek aan dit eiland een erg bijzondere ervaring maakt. In 2003 werd het eiland daarom opgenomen in de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed.

Voor toeristen is er op het eiland ook een museum te vinden, waar je meer over de geschiedenis van het eiland kunt leren. Daarnaast kun je er fietstochten maken, genieten van het uitzicht over de Baltische zee of door de bossen struinen.

Saaremaa

Saaremaa is nog een eiland van Estland. Op dit eiland is de Kaali-krater te zien. Deze krater werd ruim 7000 jaar geleden veroorzaakt door een meteoriet. Door de jaren heen werd deze krater de ‘voetstap van een reus genoemd’, totdat wetenschappers er achter kwamen hoe de krater echt is ontstaan. Sinds dit bekend is, komen er toeristen naar het eilandje om de krater te bekijken. Dit is dan waarschijnlijk ook de reden dat er ook hotels op het eiland te vinden zijn.

Tallinn

De hoofdstad van Estland trekt op dit moment de grootste toeristenstroom. Deze stad kent dan ook veel mooie bezienswaardigheden. Zo zul je er musea, kloosters en ondergrondse tunnels vinden. Vanalinn, het oude stadsdeel dat op de werelderfgoedlijst staat, wordt middels een muur van de rest van de stad gescheiden. Dit is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. De Alexander Nevski Kathedraal bevindt zich, ondanks de Russische bouwstijl, ook in het oude stadsdeel. Het werd gebouwd in de tijd dat Estland door Rusland werd bezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *