Albanië

Albanië

De geschiedenis van Albanië, een land dat jarenlang een communistisch land is geweest, heeft er voor gezorgd dat dit land voor een lange tijd niet op de toeristische kaart heeft gestaan. In de afgelopen jaren is er toch een grotere bezoekersstroom op gang gekomen. Het is heel waarschijnlijk dat dit komt door het prachtige landschap waar Albanië zich in bevindt. Hoewel veel gebieden in Albanië nog moeilijk te bereiken zijn, is dit voor steeds minder reizigers een reden om van een vakantie in Albanië af te zien. Het land heeft namelijk vele bezienswaardigheden.

Geschiedenis

De geschiedenis van Albanië wordt voor een groot deel gekenmerkt door bezetting. Vanaf de tijd dat het land officieel de naam Albanië kreeg (1502) is het land in bezit geweest van het Osmaanse Rijk. Pas in 1913 werd het land onafhankelijk. Het land is tijdens de tweede wereldoorlog echter ook door Italië en Duitsland bezet en werd na deze oorlog een communistisch land. In 1991 vonden er verkiezingen plaats. Vanaf dit moment is het land langzaam maar zeker aan het veranderen.

Wat te doen in Albanië?

Deze heftige geschiedenis heeft er echter wel voor gezorgd dat er veel van de diverse Albanese cultuur in het land te zien is. Albanië is het perfecte land om van cultuur, natuur en geschiedenis te leren en genieten.

Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de prachtige Blue Eye, bezichtig park Butrint om sporen van het Romeinse, Ottomaanse en Griekse rijk te ontdekken en ontdek een van de vele bunkers die voor communistische militaire doeleinden werden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *