Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina

De reden dat deze republiek nog niet zo bekend staat onder de vakantiegangers is door de luxe die buurlanden als Montenegro en Kroatië te bieden hebben. Dit land is gedurende lange tijd slachtoffer geweest van oorlog, wat er voor heeft gezorgd dat toerisme hier nog niet echt op gang is gekomen. Dit is echter geen reden om Bosnië en Herzegovina over te slaan. Juist voor reizigers die van wat actie en avontuur houden, is dit land de perfecte bestemming om het dagelijks leven voor een paar weken te ontvluchten.

Hoofdstad Sarajevo biedt tevens een essentieel stukje geschiedenis dat onze moderne Europese samenleving heeft gevormd. Denk maar eens aan de moord op Franz Ferdinand in 1914, die de gehele eerste wereldoorlog in gang heeft gezet.

Daarnaast kun je een bezoekje brengen aan Mostar, waar zich de Stari Most bevindt. Deze brug, gekenmerkt door Turkse en Christelijke invloeden, staat vanaf 2005 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Daarnaast kun je in Bosnië en Herzegovina ook goed van de natuur en stranden genieten. Het dorp Neum, dat zo’n vierduizend inwoners telt en zich in het zuiden van het land bevindt, biedt je een prachtig strand waar je optimaal tot rust kunt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *