Een bezoek aan Madrid

Een bezoek aan Madrid

Ben je toe aan een weekendje weg met je geliefde, of wil je er een paar dagen met je gezin of vrienden tussenuit? Madrid zou in dat geval de perfecte bestemming zijn! De hoofdstad van Spanje is in minder dan twee en een half uur vanaf verschillende luchthavens te bereiken. Eenmaal geland neem je de metro die je in korte tijd tot in het hart van de stad brengt.

Zodra je met je koffer vanaf het metrostation de trap naar boven neemt, word je overweldigd door de charme van deze stad: imposante gebouwen, een levendige sfeer en de prachtige helderblauwe lucht waar Madrid om bekend staat. Je wilt geen moment verliezen, brengt je bagage naar je hotel of B&B en mengt je zo snel mogelijk onder de Madrilenen!

Bezienswaardigheden

Gewoon rondlopen in het centrum is al een belevenis op zich: in de grote straten als de Gran Via en de Calle Mayor heerst een gezellige stadse drukte, met veel restaurants, theaters en een groot aantal winkels. Op de pleinen vind je gezellige terrasjes. Bezoek zeker het bekende plein Plaza Mayor met zijn typisch Spaanse sfeer. Neem er een drankje en geniet van tapas of een broodje met gefrituurde inktvisringen. Liefhebbers van lekker eten zullen in Madrid moeite hebben om te kiezen; zoet of hartig, uitgebreid of kleine hapjes, typisch Spaans of internationaal… Er is voor ieder wat wils!

Enkele bezienswaardigheden mag je zeker niet missen! Het Museo del Prado is wereldberoemd: behalve fraaie kunstwerken van bekende Spaanse schilders kom je hier ook meesterwerken tegen van bijvoorbeeld Rembrandt, Bosch en Rubens. Het Koninklijk Paleis en de nabij gelegen kathedraal La Almudena zijn zeker ook een bezoek waard. Het levendige plein Puerta del Sol vormt het hart van de stad en doet dienst als ontmoetingsplaats voor jong en oud. Vergeet vooral niet foto’s te maken tijdens je verblijf in Madrid, of koop een aantal mooie posters die je steeds opnieuw aan de speciale sfeer van deze stad zullen herinneren.

Veelzijdig Madrid

Na alle culturele uitstapjes is het tijd om te relaxen in een van de parken van Madrid. Het bekendste park is wellicht het Parque del Buen Retiro, dat ook populair is bij de Madrilenen zelf. Hier kun je wandelen, een roeiboot huren of gewoon op een bankje genieten van de zon en de aanwezige straatartiesten. Madrid Río is een nieuw park dat grenst aan de rivier de Manzanares. Na de overkapping van de drukke ringweg langs het centrum van Madrid werd dit park erbovenop aangelegd. Er zijn wandel- en fietspaden en kinderen kunnen er hun energie kwijt op allerlei klimtoestellen.

Voor grote en kleine aficionado’s van voetbal is Madrid natuurlijk een topbestemming! Zowel Real Madrid als Atletico Madrid hebben hier hun thuisbasis en een bezoek aan een van de stadions is een belevenis op zich. Ook voor kinderen is een rondleiding – inclusief een bezoek aan de kleedkamers – de moeite waard. Misschien lukt het je wel een kaartje te bemachtigen voor een thuiswedstrijd van een van de beide clubs. Juich mee met de Madrilenen en geniet van de bijzondere sfeer die je niet alleen hier maar overal in Madrid zult ervaren!