Reizen en werken tegelijk: digital nomads veroveren de wereld

Reizen en werken tegelijk: digital nomads veroveren de wereld

Voor steeds meer werknemers is het aanlokkelijk af te wijken van het vaste patroon van werken en vrije tijd. In staat zijn om zelf je werktijden te bepalen geeft een gevoel van vrijheid, en het is in korte tijd heel normaal geworden om niet meer op kantoor of binnen de muren van een bedrijf te werken. Ook veel werktijden zijn flexibeler geworden en strekken zich uit tot de avonduren of de weekenden. Betaalde werkzaamheden, de zorg voor een gezin en ook hobby’s zijn zo eenvoudiger met elkaar te combineren.

Zeker mensen die graag op reis onbekende landen en plaatsen ontdekken maken gebruik van deze ontwikkeling. Dankzij het internet en alle beschikbare smart-apparatuur kunnen deze ‘digital nomads’ overal ter wereld werken. Met één druk op de knop brengen zij probleemloos verbindingen tot stand met hun werkgever of hun klanten. Een betrouwbare Macbook Pro 13 inch refurbished is de ideale tool als je reizen en werken wilt combineren.

Van stedentrip tot rondreis

Als je een citytrip van een paar dagen maakt, is het eenvoudig af en toe in te loggen om je mail te checken. Ook even met klanten of een werkgever communiceren kost niet veel tijd en moeite. Een moment van rust op een terrasje, je Macbook Pro en een goede wifiverbinding: meer heb je niet nodig. Daarna is er nog tijd genoeg om het romantische Parijs of het bruisende Barcelona verder te ontdekken.

Voor wie avontuurlijker is aangelegd is een rondreis langs de minder bekende trekpleisters in Europa misschien wel de ultieme droom. Als je in loondienst werkt en weken of zelfs maanden wilt reizen, kun je natuurlijk met je werkgever overleggen wat er mogelijk is. Ook werkgevers staan steeds meer open voor remote werken. Voor hen levert het ook voordelen op: minder reiskosten en een hogere productiviteit van hun werknemers zijn daar voorbeelden van.

Werk voor digital nomads

De moderne technieken bieden nieuwe perspectieven voor digital nomads die wat van de wereld willen zien. Reizen kost geld en als je tijdens je ontdekkingstochten geld kunt verdienen is dat mooi meegenomen. Als een werkgever ervoor openstaat is er heel wat mogelijk. Zoveel verschil met thuiswerken is er niet: ook tijdens een langere reis log je eenvoudig in en doe je gewoon je werk, eventueel op afgesproken tijden. Met behulp van je smartapparaat volg je ieder overleg en ben je aanwezig bij vergaderingen.

Sommige beroepen zijn bij uitstek geschikt voor digital nomads. Eigenaren van een online bedrijf, bloggers en online trainers kunnen werken waar en wanneer het hun uitkomt. Ook voor vertalers, tekstschrijvers en webdesigners is het eenvoudig om werken en reizen te combineren. Dankzij apparaten als de Macbook Pro is het mogelijk te werken en tegelijkertijd wat van de wereld te zien.