Kos

Kos

Het Griekse eiland Kos is een zeer populaire vakantiebestemming voor een zon-, zee- en feestvakantie. Jaarlijks trekt het eiland een behoorlijk aantal bezoekers. Er wordt gezegd dat 10 tot 15% van deze bezoekers uit Nederland komt. Geen goede bestemming als je Nederlanders wilt vermijden, dus!

Het eiland wordt door jongeren bezocht voor het bruisende uitgaansleven, maar dat is niet het enige wat je kunt doen op dit eiland. Je kunt er namelijk ook goed fietsen, ontspannen en snorkelen. Daarnaast kun je natuurlijk ook de tijd nemen om goed van de omgeving te genieten.

Helaas profiteert de lokale bevolking van Kos niet van dit toerisme. De all inclusive vakanties zorgen ervoor dat kleine hotels en restaurantjes op het eiland nauwelijks meer bezocht worden. Als je dus van de echte cultuur op Kos wilt genieten, is het een goed idee om te kiezen voor een kleiner hotel of bed and breakfast. Als je de lokale bevolking wilt ondersteunen en ervoor wilt zorgen dat de authentieke sfeer van Kos niet verloren raakt, is het ook een goed idee om eens bij een authentiek Grieks restaurant te gaan eten.

Ga dus vooral genieten van een vakantie op Kos, maar probeer de lokale bevolking tegelijkertijd te ondersteunen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *