De Balearen

De Balearen

Ten oosten van de kust van het Spaanse vasteland, in de Middellandse Zee, bevinden zich een aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen één van de zeventien provincies van Spanje. Drie van deze eilanden staan bekend als veelbezochte vakantiebestemmingen. Majorca, Menorca en Ibiza worden jaarlijks bezocht door verschillende Europeanen. Cabrera en Formentera horen ook bij deze eilandengroep, maar worden doorgaans niet veel bezocht. Formentera telt maar een klein aantal inwoners en Cabrera telt er geen, omdat het wordt gebruikt als nationaal park.

Majorca

Majorca is het grootste eiland van de Balearen en daarbij een populaire vakantiebestemming voor veel Europeanen. De hoofdstad Palma de Mallorca, die tevens de hoofdstad is van de hele eilandengroep, wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht. Een populaire vakantiebestemming voor ouders met kinderen is de gemeente Alcudia, die in het Noorden van het eiland te vinden is. De meest bezochte locaties bevinden zich echter in het zuiden van het eiland.

Menorca

Voor toeristen die meer willen dan alleen zon en zee, is Menorca de perfecte vakantiebestemming. Het eiland staat namelijk bekend om zijn bijzondere landschap, wat bezoekers tegelijkertijd een aantal bijzondere bezienswaardigheden biedt. De meest bezochte stranden vindt je in het zuiden en het westen van het eiland, maar de stranden ten noorden van het eiland zijn de woonplaats voor een behoorlijk aantal unieke vissen die je bijna nergens anders zult kunnen vinden. Het Parque Natural des s’Albufera des Grau telt ruim 200 verschillende vogelsoorten.

Ibiza

Ibiza is het eiland dat bekend staat om zijn vele feestjes. Het eiland wordt dan ook het meest bezocht door jongeren die van zon, zee en feest houden. Toch trekt het eiland ook gezinnen en mensen die rust willen. Ibiza staat tevens bekend om het ‘Ibiza-gevoel’ waar veel toeristen zich tot aangetrokken door voelen. Op dit moment trekt het eiland jaarlijks zes tot zeven miljoen bezoekers.