De adembenemende natuur van de Faeröer

De adembenemende natuur van de Faeröer

De Faeröer vormen een eilandengroep van achttien eilanden middenin de Atlantische Oceaan. Deze – voor menigeen onbekende – eilanden liggen precies in het midden van een denkbeeldige driehoek tussen Schotland, IJsland en Noorwegen. Voor de toeristen die een “zon, zee & strand” bestemming zoeke, is dit absoluut niet de ideale plek om naar toe te gaan. Echter, voor de ware natuurliefhebbers die niet terugdeinzen voor ruig en guur weer en die bovendien van een ongerept toendra-landschap houden, is dit de perfecte vakantiebestemming!

[IMAGE=fD72gSfpwY1q.jpg]

Schaapeilanden

[IMAGE=eLcT5vcwpWpv.jpg]

De eilandengroep dankt haar naam aan de schapen die er door de eeuwen heen werden gehouden. Letterlijk vertaald betekent het woord Faeröer namelijk de schaapeilanden. De grazende schapen die overal op de eilanden gespot kunnen worden, vertegenwoordigen een groot deel van de eilandbevolking en zijn tevens voedsel- en wol-leveranciers voor de eilandbewoners. Naast de vele schapen die de eilanden herbergen, vormen de Faeröer ook een heus paradijs voor talloze vogels, waaronder papegaaiduikers, alken en stormvogels. De eilanden kennen een grote vogeldichtheid en voor de vogelliefhebbers is het op de Faeröer dan ook niet moeilijk om deze prachtige vogels in het vizier te krijgen.

[IMAGE=cKZlgFfvgR9B.jpg]

Tórshavn

De hoofdstad van de Faeröer bevindt zich op het grootste eiland (Streymoy) van de eilandengroep. De naam van de hoofdstad, Tórshavn, is genoemd naar de bekende god Thor uit de Noordse mythologie. Deze ‘woeste’ god van de donder en de bliksem was de sterkste onder de Viking goden en gold als de beschermer van de mensen. Tórshavn is gesticht in de 10e eeuw van onze jaartelling en telt momenteel bijna 23.000 inwoners. Het oude stadsdeel Tinganes, waar zich van oudsher het Faeröerse parlement had gevestigd, is wellicht het mooiste deel van de stad en kenmerkt zich door de vele gezellige steegjes. Ook de Domkerk is in dit deel van de stad te vinden. Tórshavn herbergt tevens enkele musea die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van die musea is het Nationaal Museum van de Faeröer, dat zowel cultuurhistorische wetenswaardigheden alsook geologische informatie over de eilanden verstrekt.

Wandelroutes

Om de adembenemende natuur van de Faeröer rechtstreeks te leren kennen is wandelen wellicht de meest geschikte manier. Daarvoor is het absoluut nodig om voorafgaand aan de onderneming goede wandelschoenen, aan te schaffen, zoals stevige Rieker Schoenen, die online te verkrijgen zijn. Ook regenkleding is noodzakelijk aangezien het weer gigantisch guur en onstuimig kan zijn. De wandelroutes zijn niet altijd even gemakkelijk en toegankelijk, maar bieden beslist prachtige vergezichten van het betoverende landschap van de Atlantische eilanden. De berg Klakkur die zich bevindt op het eiland Bordoy biedt bijvoorbeeld zo’n spectaculair uitzicht. Maar ook het eiland Mykines is zeer de moeite waard om te bezoeken. Hier bevinden zich onnoemelijk veel papegaaiduikers, dus voor de vogelliefhebbers een absolute must.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *