Turkije

Turkije

De diversiteit van Turkije zorgt jaarlijks voor een grote toeristenstroom. Het land kent vele klimaten, waardoor het land voor ieder wat wils te bieden heeft. Ook de cultuursnuivers kunnen in Turkije terecht voor een stimulerende vakantie. Istanboel, de grootste stad van Turkije, kent een unieke geschiedenis die binnen de grenzen van de stad goed te zien is. Ook Ankara, de hoofdstad van Turkije, is een belangrijke stad voor de Turkse bevolking. De hoofdstad is echter niet erg toeristisch.

Europeanen, waaronder ook Nederlands, bezoeken Turkije vooral om de vele stranden die aan de Turkse Riviera te vinden zijn. Vanaf Schiphol vliegen er vliegtuigen naar de populairste stranden en badplaatsen van Turkije. De meeste van deze vakanties worden geboekt in all inclusive hotels, waar de bezoekers zo veel mogen eten en drinken als ze willen. Dit is een andere eigenschap van vakanties in Turkije die het land zo’n aantrekkelijke bestemming maakt.

Alanya

Alanya is een van de populairste badplaatsen in Turkije. De stad kent prachtige stranden waar toeristen tot rust kunnen komen, maar biedt ook een aantal grotten als bezienswaardigheden. De piratengrot is hier een voorbeeld van. Deze grot bood piraten vroeger een schuilplaats.

Bodrum

Bodrum ligt aan de zuidwestkust van Turkije. Het eiland ligt tegenover het Griekse eiland Kos. Dit is misschien de reden dat deze Turkse stad voor een lange tijd vooral populair is geweest onder jongeren. Vandaag de dag is de stad echter ook populair onder gezinnen met kinderen. De doelgroep van Bodrum als vakantiebestemming wordt dus steeds breder.

Marmaris

Deze badplaats kent een klein strand, maar vele uitgaansmogelijkheden en dagexcursies. De ruines, duiktochten, schildpaddenstranden, kalkterrassen en jeepsafari’s maken Marmaris tot een perfecte vakantiebestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *