Côte d’Azur, Frankrijk

Côte d’Azur, Frankrijk

De Côte d’Azur of Franse Riviera is wellicht een van de mooiste kuststreken die je vanaf Nederland met de auto kunt bereiken. Deze streek is perfect als je van de zon wilt genieten, maar ook als je van de cultuur en geschiedenis van Frankrijk wilt genieten. Een vakantie naar de Franse Riviera is dus de perfecte manier om al je interesses bij elkaar te brengen en er een zeer stimulerende ervaring op na te houden.

Aan de Côte d’Azur is het nog mogelijk om authentieke middeleeuwse dorpjes te bezichtigen en te ontdekken waarom de oude Romeinen zich zo tot deze streek aangetrokken voelde. Oude Romeinse ruïnes laten je zien dat de Romeinen zeker hun handtekening op deze streek hebben willen achterlaten. Je vindt hier bijvoorbeeld het amfitheater en het aquaduct uit de Romeinse tijd.

Hoewel de Franse Riviera al jaren door veel toeristen wordt bezocht, is de authenticiteit van de kuststreek ondergesneeuwd door het massatoerisme. Steden als Saint Tropez, Nice, Monaco, Toulon en Marseille trekken jaarlijks veel bezoekers, maar de Franse Riviera heeft nog veel meer te bieden. Duik bijvoorbeeld eens de bergen in voor een prachtige, ontspannende wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *