Posters kopen in kunststad Keulen

Posters kopen in kunststad Keulen

Voor mensen die een bijzondere stad willen verkennen, maar daarvoor niet te ver willen reizen, is de Duitse stad Keulen de ideale reisbestemming. Vanuit Nederland is deze stad binnen enkele uren te bereiken. Omdat Keulen over vele prachtige bezienswaardigheden beschikt, is een meerdaags bezoek aan de stad aan te bevelen.

Stadsgezicht

Het meest in het oog springende bouwwerk van Keulen is ongetwijfeld de gigantische kathedraal die zich in het centrum van de stad bevindt. De Dom van Keulen is de grootste kathedraal van heel Duitsland. Hoewel in de 13e eeuw reeds begonnen werd met de bouw van deze enorme kerk, werd de Dom pas voltooid in de 19e eeuw. De indrukwekkende gotische kathedraal bepaalt sindsdien het stadsgezicht van Keulen. Bij een bezoek aan de stad mag een bezichtiging van dit monument beslist niet vergeten worden.

Een poster als souvenir

Tegenwoordig is het een rage om de woonkamer te verfraaien met posters waarop stadsgezichten staan afgebeeld. Ook bij https://www.bga.nl/ zijn dergelijke posters verkrijgbaar. Een poster met het stadsgezicht van Keulen aan de muur van de woonkamer – uiteraard ingekaderd met een elegante omlijsting – houdt de mooie herinnering aan deze stad levendig!

Kunstmusea

Keulen is een ware kunststad: de stad herbergt talrijke musea en kunstgalerieën. Museum Ludwig bevindt zich in het centrum van de stad en exposeert voornamelijk hedendaagse kunst, maar stelt ook enkele omvangrijke kunstcollecties uit de 20e eeuw ten toon. Ook de liefhebbers van religieuze kunst komen in Keulen aan hun trekken: in de Domschatkamer is kerkelijke kunst uit de Middeleeuwen en latere periodes te bezichtigen, terwijl museum Kolumba historische én moderne kerkelijke kunst ten toon stelt. Tot slot bevindt zich in de romaanse Sint-Ceciliakerk het museum Schnütgen, waar religieuze kunst uit de Middeleeuwen geëxposeerd wordt.

Kunstposters

Tijdens een bezoek aan een kunstmuseum gebeurt het soms dat men erg onder de indruk van een bepaald kunstwerk raakt. Bij diverse kunstmusea en galerieën zijn daarom reproducties van kunstwerken op posters te koop: klanten worden op die manier in de gelegenheid gesteld om hun favoriete kunstwerk als poster mee naar huis te nemen zodat men thuis ook van het artistieke werk kan genieten. Met een stijlvolle lijst eromheen komt de weergave van het gewaardeerde kunstwerk helemaal tot haar recht.