Barcelona

Barcelona

Hoewel Barcelona niet de hoofdstad van Spanje is, is deze stad wel de meest toeristische stad van Spanje. Dit heeft de hoofdstad van de regio Catalonië niet alleen te danken aan zijn locatie bij de kust, maar ook aan al het cultureel erfgoed dat in de stad te vinden is.

Barcelona staat vooral bekend om de belangrijke nalatenschappen van vele kunstenaars. Namen als Gaudi, Picasso, Miró en Dalí doen u vast wel een belletje rinkelen, want deze kunstenaars hebben destijds hun handtekening op deze mooie stad weten te zetten. Werken van deze kunstenaars zijn te zien in verschillende musea.

Gaudi

Eén van de bekendste kunstprojecten die je in deze stad kunt zien is Gaudi’s Park Güell. Dit stadspark werd ontworpen door Gaudi in de Modernistische stijl. Sinds 1984 staat dit park op de werelderfgoedlijst en wordt het bezocht door vierhonderd bezoekers per uur.

Een ander ontwerp van deze kunstenaar is de basiliek genaamd Sagrada Familia, de kerk die tot vandaag de dag nog steeds niet af is. Sinds 1882, het jaar waarin de eerste steen werd gelegd, is er voortdurend aan deze basiliek gebouwd. Er wordt gezegd dat het bouwwerk in het derde deel van de 21ste eeuw klaar zou kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *