Een vakantiehuisje in Europa boeken

Een vakantiehuisje in Europa boeken

Europa is een continent met een rijke cultuur en veel prachtige natuurgebieden. Bovendien is het een klein werelddeel, waardoor het makkelijk is om naar een compleet ander land op vakantie te gaan. Een vakantiehuisje huren in een Europees land worden onder Nederlanders alsmaar populairder. De kwaliteit van deze bungalows, chalets en villa’s wordt steeds beter, zodat ook een kieskeurige Nederlandse reiziger vaak aangenaam verrast is als hij op zijn bestemming aankomt. Door toegenomen concurrentie en de populariteit van recensie websites hebben veel aanbieders hun huisjes opgeknapt, soms met een lening van Qeld, en leveren nu een veel betere service dan vroeger. Wat zijn populaire reisopties als je op zoek gaat naar een vakantiehuisje in Europa? We geven je hier een paar inspirerende voorbeelden.

[IMAGE=dKLkQ9edaON7.jpg]

Naar welk land wil je toe op je volgende uitje?

Europa is ook heel gevarieerd wat de natuur betreft. Een vakantiehuisje in de Alpenlanden geven je de mogelijkheid om uitgebreide wintersport te houden, of zomerse ontdekkingsreizen door de bergen en wouden te ondernemen. Voor een wandeling door rotsachtig terrein kan je dichter bij huis ook in de Ardennen terecht. Ons werelddeel heeft ook een heel uitgebreide kustlijn. Speciale strandhuisjes vind je aan de Noordzeekust (Nederland, Frankrijk, Denemarken). Vaak zijn dit zonnige, licht geschilderde houten chalets waar het in elk seizoen een genot is om te logeren. Sommige zijn bovendien in de duinen of zelfs aan zee geplaatst. En in Spanje, Portugal en Italië zijn er ook hele villa’s met uitzicht over de Middellandse Zee beschikbaar. Dan zijn er ook nog waterrijke gebieden in het binnenland, bijvoorbeeld de Duitse rivieren, grote meren zoals het Meer van Genève en de Zweedse meren, waar het aangenaam vakantie houden is. Een keertje wat verder weg? Nieuwe vakantielanden in Oost-Europa hebben vaak wat minder luxe vakantiehuisjes, maar zijn wel ontzettend betaalbaar. Bulgarije, Kroatië en Noord-Macedonië zijn voor een avontuurlijke vakantievierder erg interessante opties.

Bungalow, chalet, of een spannender soort verblijf?

Een bungalow of vakantiehuisje is de bekendste manier van op vakantie gaan. Er zijn veel types bungalows te huur, allemaal met hun eigen formaat, vorm en meegeleverde voorzieningen. Hoe meer je bereid bent om uit te geven, hoe mooier de faciliteiten op je vakantieadres kunnen zijn. Voor wat meer geld huur je al snel een vakantiewoning met eigen zwembad of sauna, een ruime tuin, Wifi en elektronica en meer. Ook kan je vaak huisjes met sport- en spelvoorzieningen boeken, bijvoorbeeld inclusief fietsen, kano’s of sportveldjes. Een hele interessante optie is het meeliften op de hype van glamping. Hierbij verblijf je in een primitief ogend onderkomen met veel sfeer. Maar meestal zijn deze verblijven uitgerust met alle nodige faciliteiten. Je logeert dan in een safaritent, zigeunerwagen, hunting lodge, oude bunker, plaggenhut of nomadische joert. Er zijn duizend en één van dit soort creatieve verblijfsmogelijkheden. Zoek eens online en overweeg een extra bijzondere vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *