De perfecte kleding voor een reis naar Oost-Europa

De perfecte kleding voor een reis naar Oost-Europa

Op vakantie gaan naar Oost-Europa wordt de laatste tijd steeds aantrekkelijker. Deze vakanties zijn niet alleen een stuk goedkoper dan een reis naar Barcelona, Londen, Parijs of Rome, maar bieden je ook grote culturele verrassingen. In Oost-Europese landen kom je, zoals je misschien wel weet, in aanraking met verschillende gerechten waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. En je leert ook een compleet andere levensstijl kennen.

Het is belangrijk om te weten wat voor kleding je het best mee kunt nemen naar je vakantiebestemming. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips.

Wandelkleding

In Oost-Europa heb je genoeg kans om van de natuur te genieten. Mocht jij een tussenstop maken in het Tatra-gebergte in Slowakije, het Bran-kasteel in Roemenië, de meren van Plitvice in Kroatië of een van de andere mooie locaties in Oost-Europa, dan wil je waarschijnlijk zo comfortabel mogelijk op pad gaan. In dit geval is het een goed idee om wat comfortabele leggings mee te nemen.

Leggings zien er namelijk erg sportief uit en geven je genoeg kans om vrij te bewegen. Daarnaast zijn leggings erg makkelijk op te vouwen en zullen ze niet veel ruimte in je koffer beslag nemen. Mocht jij op vakantie gaan in een koudere maand, dan is het ook mogelijk om een thermolegging aan te schaffen. Zo zul je comfortabel en warm blijven terwijl je van de mooie omgeving geniet.

Uitgaanskleding

Omdat uitgaan voor veel mensen een onderdeel is van een geslaagde reis, geven we je in dit artikel ook wat kledingtips als het aankomt op de geschikte uitgaanskleding om mee te nemen op reis naar Oost-Europa.

Een populaire kledingstijl in Oost-Europa is ‘Rave Wear’ (de kleding die je naar een rave draagt), ook wel New East genoemd. Deze stijl kenmerkt zich door zijn uitbundigheid. Vanaf ongeveer 2017 maakt de stijl, geïnspireerd door de recessie, een ruige en dystopische indruk. De stijl is vintage, gecombineerd met persoonlijke aanpassingen die de kleding uniek maken.

Denk bijvoorbeeld aan een oude spijkerbroek met opengesneden broekspijpen, zodat deze losjes langs je benen hangen en nauwelijks je onderbenen bedekken. Het gasmasker en het kogelvrije vest zijn populaire accessoires bij deze stijl, die de algehele rave outfit nog unieker maken.

Als je niet precies weet hoe je aan deze kleding komt, is het nooit verkeerd om te kiezen voor kleding in felle neonkleuren. Een fel oranje veiligheidsvest is in de meeste gevallen perfect voor een avondje stappen.

Hoe kom ik aan deze kleding?

Het zal geen raadsel zijn waar je een legging vandaan kunt halen, maar de uitgaanskleding is misschien wat moeilijker.

Het handige aan Oost-Europese uitgaanskleding is echter dat je de stijl op een eigen manier kunt invullen. Zo kun je bijvoorbeeld broeken aanschaffen en deze op een persoonlijke manier aanpassen. De stijl is zeer uitbundig, wat betekent dat je zelf de meest absurde ideeën in je kleding kunt verwerken.

Zorg ervoor dat je kleding je onderscheiden van de rest, zodat je het meest uit je Oost-Europees avondje stappen kunt halen. Dit zorgt voor een unieke ervaring, die je nooit meer zult vergeten.